Vortrag mit und für Ärzte ohne Grenzen – wird im Rahmen eines Clubabends stattfinden! TBD

Mussa, one year old, in the Nutritional Centre of MSF Kenema Hospital.
Tiangay, his mom doesn’t know her age, but she seems very young.
They arrived at the hospital six days ago because Tiangay was worried as the baby had been vomiting and had had diarrhoea for the past three days.
Mussa was malnourished, he only ate porridge made with water, which was not enough to feed him.
Mussa weighted just 6kg (the minimum weight for a child of his age and height to be deemed not to be suffering from malnutrition is 7kg).
After three days in Nutritional Centre 1 (the ward for patients with Severe Acute Malnutrition where we treat children with therapeutic milk F75), Mussa was moved to Nutritional Centre 2.
Patients are moved here when they are more stable and they start to recover energy and appetite. Here Mussa was fed with therapeutic milk F100 (it’s richer, with a higher calorie intake).
After a week in the MSF Hospital, Mussa was still not well.
Tiangay told me that he vomited the day before and that she was worried because he was gaining weight too slowly.
We returned to visit Mussa two days later. His mom was relieved because Mussa had ate both meals, a small step but it really means a lot: it means the beginning of his recovery.

Wir freuen uns sehr auf einen exklusiven Abend mit Ärzte ohne Grenzen. Der rund einstündige Vortrag wird von einer Frage&Antwort Runde abgeschlossen.

Da wir leider den geplanten Vortrag in der Schlumberger Kellerwelt kurzfristig absagen mussten, haben wir uns nun dazu entschieden das Konzept auch dahingehen zu ändern, dass der Vortrag in einem kleineren Rahmen und mit exklusiv eingeladenen Gästen stattfinden wird. Termin & konkretes Thema stehen noch nicht fest. Gerne können sich Interessiert bereits vorab an events@lionsclub-chronos.at wenden um sich auf eine Warteliste für externe Gäste eintragen zu lassen! Sie bekommen dann eine separate Einladung sobald der neue Termin feststeht!

Plätze an Externe werden je nach Kapazität und nach dem first come first serve Prinzip vergeben!